Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber sineklikler de kullanım alanı açısından gerekli malzemelerden birisi olmaktadır. En fazla yaz aylarında kullanılan sineklik modelleri, kapalı alanlara sinek ve diğer böceklerin girmesini önlemektedir. Sizlerde zamanla ya da dış etkenler sebebiyle sineklik tamir gereksinimi duyabilirsiniz. Sinekliklerin tamir edilmesi gereken durumlar ise şu şekildedir;
– Sineklikte bulunan tülün yırtılması ya da değiştirilmesi halinde,
– Sinekliği tutan menteşenin kırılması halinde,
– Sineklik kolunun gövdeden kırılması durumunda,
– Sinekliklerin kapanmama ya da pencereye tam oturmama durumunda,
– Sinekliğin alüminyum çerçevenin bükülmesi halinde sineklik tamir gerekmektedir. Bu durumların olması halinde yeni bir sineklik almak yerine sineklik tamir yaptırarak, yaz aylarını daha tasarruflu ve rahat geçirebilirsiniz.
Sinekliklerin menteşe kısımları plastik malzemeden yapılmıştır. Menteşe kısmındaki plastik malzemeler zamanla sıcak ve soğuk gibi hava koşullarına ve diğer dış etkenlere maruz kaldıkça zarar görebilir. Ayrıca çoğu zaman sinekliklerde menteşe kısımları hava koşulları sebebiyle ana özelliğini kaybeder, sertleşir ve kırılabilir. Özellikle kış aylarında sertleşme durumu yaşayan sineklikler açıp kapanma durumuna bağlı olarak en küçük kasılma halinde kırılır.
Menteşe kısımlarının kırılması ya da değiştirilmesi gereken durumlarda tamir işlemi oldukça kolaydır. Öncelikle sineklikler için ebatına uygun yeni bir menteşe almak gerekir. Ardından menteşe bulunduğu yerden yıldız bir tornavida sayesinde çıkarılır. Çıkarılan yere delikler denk gelecek şekilde yeni menteşe koyulur ve tekrar aynı yerden vidalanır. Bu işlem oldukça kolay ve pratik bir uygulamadır.
Sineklik tülleri normal tüllerden farklı olan fiberglass malzemelerden üretilmektedir. Bu yüzden yırtılma durumu zamanla ve bir deforme olma sonucunda meydana gelmektedir. Sinekliklerde tül tamiri yapmak için öncelikle tülün etrafında bulunan fitili bulmak gerek. Bu beyaz fitili olduğu yerden çıkartarak, tülün rahat şekilde çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Yeni tül için sinekliği düz bir zemine yatırın. Tülü sineklik çerçevesinin üst kısmına koyun ve çıkan fitili de bu tülün üstüne koyun. Sineklik fitil makarası sayesinde tül ve fititli aynı yuvaya oturtmaya çalışın. Sinekliğin dört köşesinden de tül çekilerek düz bir hal almasına yardımcı olun. Sineklik tülü çerçeve dışına taşmışsa bir maket bıçağı ile düzgün şekilde kenarlardan kesmeye çalışın.
Pimapen pencere ( pvc pencere ) kanat ayarı nasıl yapılır? sorusunun birden fazla cevabı var. Pencere sistemlerinde tek standart bir sistem yoktur. Pencere açılımlarında 1 den fazla model bulunmaktadır.
Düz açılım pencereler ( Sadece Yana Açılımlı ) kolu sadece yukarı çevirerek açılan modeldir. Kanat ayarı 3 farklı noktadan yapılır.
1.Nokta: Açılan pencere kanadın aşağı sarkması sonucu oluşan ayarsızlığı mevcut kanadın içinde bulanan camı takozlayarak kaldırabilirsiniz. İki yan ve üstteki citaları sökün, sonra kolun bulunduğu bölümün üst köşe kısmına hem üstte hem yan kısmına cam takozu koyarak açılan kanadı yukarı doğru kaldırabilirsiniz.
2.Nokta: Yukardaki sarkma durumu söz konusu ise arka kısımda bulanan menteşelerden ayar yaparak kanadı yukarı kaldırabilirsiniz. Kanadı menteşelerdeki pimleri sökerek alın. Üst kısımdaki menteşenin üstten 2 vidası sökün, sonra menteşenin üst kısmını 5mm kadar geriye çekin üstteki vidayı atın sonra alttaki vidayı sökün ve gene 5mm kadar kaydırdıktan sonra vidalayın, 3 orta vidayıda atmayı unutmayın. Açılan kanat yukarı doğru kalkmış olacaktır.
3.Nokta: Açılan kanatlarda sarkma yoksa kilit karşılıklarını ayarlayın. Kilit karşılıklarının ismine zamak denir. Kilitte bulanan pimleri açık konuma getirin ve üst bölümlerinden kasaya doğru çizgi atın. Çizginin hemen üstüne zamakları takın ve ayarlanmış olacaktır. Kilitlerin üstüne bulanan pimlerin kışlık ayarlarını yapmayı unutmayın.
Çift açılımlı pencere sistemleri günümüzde en çok yaygın olarak kullanılan sistemlerden biridir. Çift açılımlı pencere ayarlarını 4 lük alyan anahtarı ile yapılır. Menteşelerin bulunduğu bölümde alt menteşenin üst kısmında ayar yeri ve yan kısımda ayar yeri bulunmaktadır. Bu yerlerle açılan pencereyi ileri geri ve aşağı yukarı ayarlarını yapabilirsiniz. Üst kısımda pencereyi açtığınıda menteşenin hemen alt kısmındaki yuvanın içinde ayar yeri bulunmaktadır. Bu bölümden pencerenin üst kısmın ileri geri hareket ettirebilirsiniz.